Kendi Ar-Ge merkezinde geliştirdiği içerik dağıtım ağı ile dünyada 50’den fazla noktada ve 22 ülkede hizmet veren Medianova, sunduğu güvenlik çözümleriyle kurumları dijital koruma altına alıyor. Türkiye’deki yerleşik sunucular üzerinden hizmet veren Medianova, dijital güvenliğin öneminin arttığı bugünlerde dirençli ve ülke içi ve dışından gelen atakları kolaylıkla dağıtabilecek PoP gücü ve kapasitesiyle dikkat çekiyor. Medianova CEO'su Serkan Sevim, “KOBİ’lerden ISO 500’de yer alan kurumlara kadar her boyutta şirkete bulut modeli ile güvenlik hizmeti sağlıyoruz. En önemli farkımız 11’i Türkiye’de yer alan PoP noktalarımız” diyor.
Dijital güvenlik, kurumların iş süreçlerindeki en önemli faktörlerden biri olmayı sürdürüyor. Veri güvenliği ve trafiğini kontrol altına almak için ise bir dizi dijital güvenlik önlemi alınması gerekiyor. Medianova, performans ve güvenliği bir arada sunan Aksela platformuyla entegre güvenlik servisi, Web Application Firewall (WAF) ile dijital güvenlik sorununa uygun maliyetli bir çözüm sunuyor.
Esnek ödeme yöntemiyle esnek çözümler
Kurumlar herhangi bir yatırım veya kurulum yapmadan doğrudan hizmetten hemen faydalanmaya başlayabiliyor. 11’i Türkiye’de olmak üzere, dünyada 50’den fazla nokta ve 22 ülkede hizmet veren Medianova, PoP noktalarıyla DDoS ataklarının önlenmesini sağlıyor.
Kendilerine en yakın noktadan hizmet alan kurumlar hizmet sayesinde web sitelerinin performansını iyileştiriyor. “OWASP Top Ten Risks’te” yer alan tüm korumaları da sağlayan WAF, kullandığı kadar ödeme yöntemiyle kurumlara esnek çözümler sunuyor.
Aksela'nın üzerine kurulu olan WAF, siber saldırılardan sistemi koruyan bir firewall olarak öne çıkıyor. WAF, çift yönlü HTTP/HTTPS istek trafiğini analiz ederek kötü niyetli girişimlerin önüne geçiyor.
Medianova, yerli teknolojiyle kurumları koruma altına alıyor
Medianova CEO'su Serkan Sevim, “Türkiye’de 11 noktada yer alan PoP sayısıyla bu konuda rakipsiziz. Dünya’da ise 50’den fazla noktada hizmet veriyoruz. Global PoP altyapımızla da DDoS ataklarında yurt dışından gelen saldırıları ülkeye girmeden engellemeyi başarıyoruz. En büyük özelliklerimizden biri de yerli bir teknolojiye sahip olmamız. Kendi Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz içerik dağıtım ağında her an özelleştirmeler yapabiliyoruz. Sunduğumuz ulaşılabilir bütçeler ve esnek, kullandığın kadar öde gibi çözümlerle kurumlar herhangi döviz bazlı bir yatırıma ihtiyaç duymadan dijital güvenliklerini koruma altına alabiliyor” diyor.
Dijital altyapı yatırımlarına devam edecek
Türkiye’nin en hızlı CDN platformu olarak altyapı yatırımlarına devam edeceklerini açıklayan Sevim, “Orta Doğu’da dijital altyapı yatırımlarımıza devam ediyoruz. Orta Doğu pazarına baktığımızda en büyük iki CDN şirketinden birinin Medianova olduğunu görüyoruz. Kısa süre önce Mısır’daki yeni lokasyonumuzla MENA bölgesindeki 12. PoP lokasyonuna ulaşmış olduk. 6’sı Suudi Arabistan, 2’si Birleşik Arap Emirlikleri, 1’i Katar ve 2’si Kuveyt’te bulunan PoP lokasyonlarıyla MENA bölgesinde faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Bölgedeki birçok global oyuncu sunduğumuz hizmetleri kullanmakta. Yeni oyuncularla da görüşmelerimiz sürmekte” dedi.
Medianova, globalde büyümeyi sürdürecek
Globalde büyümeye devam ettiklerinin altını çizen Serkan Sevim, “Yaptığımız ihracatla ülke ekonomisine katma değer yaratıyoruz. 2020’den beri artan bir ivmeyle ihracat gelirlerimizi artırmayı sürdürüyoruz. Toplam gelirimiz içinde ihracattan elde ettiğimi pay yüzde 65’e ulaşmış durumda. Dolayısıyla artık bizler için öne çıkan pazarın global olduğunu söyleyebiliriz. 2022 sonunda ihracat gelirlerimizin toplam gelirimiz içindeki payını yüzde 75’e çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.