• BIST 9477.14
  • Altın 3645.106
  • Dolar 37.9307
  • Euro 41.5246
  • Bursa 6 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 6 °C

Demirel hakkında karar verildi

Demirel hakkında karar verildi
HDP Milletvekili Demirel'in mahkeme kararı
HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel'in terör örgütü üyeliği, örgütün propagandasını yapmak ve kanunua aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılmak suçlarından 10 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, tutukluluk halinin devamına karar verildi.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 13 Aralık günü tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel'in 'Terör örgütüne üye olmak', 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlarından 10 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşması devam edildi. Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Çağlar Demirel, hasta olduğu gerekçesiyle Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılmadı. HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Ziya Pir ve Feleknas Uca'nın da izlediği duruşmada Çağlar Demirel'in avukatları hazır bulundu. Duruşmada ilk söz hakkı verilen Cumhuriyet Savcısı, Demirel'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Daha sonra konuşan Demirel'in avukatları Reyhan Yalçındağ Baydemir, Mesut Beştaş ve Mehmet Emin Aktar "Müvekkilimizin tutuklu olması yasaya ve anayasaya aykırıdır. Müvekkilimizin tutukluluğu hak ihlali olmaktan çıkıp, Türk Ceza Kanunu'na göre suç oluşturmaktadır" dedi.
 
Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, Çağlar Demirel'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43