Danone’nin CEO’su Emmanuel Faber: “Dünya genelinde farklı toplulukları barındıran bir global şirket olarak, nerede yaşadıkları ve çalıştıkları fark etmeksizin bütün kadınlara ve erkeklere aynı fırsatları tanımayı taahhüt ediyoruz. Bu taahüdümüz sürdürülebilir piyasa ekonomisi gelişiminin ön koşulu olan sosyal adaleti ifade ediyor. Birleşmiş Milletler Kadın İnsiyatifi - “HeForShe” bünyesine ilk katılan HeForShe Şampiyonu olmaktan gurur duyuyoruz.”
Danone aynı zamanda Birleşmiş Milletler tarafından dünyanın her yerinde cinsiyet eşitliğine teşvik eden çalışmalarından dolayı ödüllendirilmiş ve HeForShe Şampiyonu olmuştur.
Birleşmiş Milletler Kadın Genel Sekreteri ve İcra Direktörü Phumzile Mlambo-Ngcuka, Danone’nin girişimi hakkındaki görüşlerini şu sözlerle aktardı: “Uluslararası Dünya Kadınlar Günü’nde daha eşit bir dünyayı destekleyen ve çığır açan ortaklıklarımızı genişlettiğimiz için mutluyuz. Danone’ye ve diğer dört şirkete HeForShe Şampiyonu olarak Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ailesine katıldıkları için hoş geldiniz diyoruz. 130’dan fazla ülkede 1000 gün Anne-Baba Dostu Politikası ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin sağladığı 18 haftalık ebeveyn izniyle Danone, çalışanlarına daha fazla esneklik ve eşitlik sağlayacak toplumlar yaratmasına olanak veren taahhütler sunmuştur”.
Danone Türkiye öncü ülkeler arasında
Danone Türkiye, 2015 itibariyle hayata geçirdiği kadın istihdamında sürdürülebilirliği destekleyen “Çalışan Anneler Programı” ile öncü ülkeler arasında yer alıyor. Kadın çalışanların iş hayatına tutundurulması adına Türkiye’de alınan aksiyonlar, global Anne-Baba Dostu programının oluşturulması kapsamında“ en iyi uygulama” olarak değerlendiriliyor. Danone Türkiye, Çalışan Anneler Programı kapsamında Anne Baba Dostu uygulamaları hayata geçirerek ek annelik ve babalık izni, esnek çalışma saatleri, ilk gün hemşire hizmeti, mama desteği, yeni anneler arası iç koçluk programı ve süt sağma odaları uygulamaları ile kadınlara iş hayatında destek oluyor.
Danone Türkiye’de anne babalara evden çalışma olanağı sunmanın yanı sıra yeni annelerin part time opsiyonları da olduğunu vurgulayan Danone Türkiye İş Destek Birimi IK Direktörü Pınar Çanakçı, yalnızca doğum izninden dönen annelerin değil, babaların da yasal izinlerine ek olarak 2 haftalık izin alabildiklerini dile getirdi. Çanakçı, ayrıca doğum izninden dönen annelerin işe adaptasyon sürecini hızlandırmayı amaçlayan İç Koçluk programını geliştirdiklerini belirtti. Program kapsamında doğum izni sonrası işe dönen yeni anneler ile tecrübeli anneler bir araya getirilerek minimum üç ay süreyle gerçekleştirdikleri seanslar boyunca tecrübelerini paylaşıyorlar, destek alıyorlar. Yanı sıra yine aynı program kapsamında doğum izninden dönen annelere, yeni işe başlayan bir çalışan gibi bir haftalık oryantasyon programı hazırladıklarını da belirten Çanakçı, bu sayede yeni annelerin hem işe daha kolay adapte olduğunu hem de süreçte yaşadıkları zorlukları paylaşarak yalnızlık hissinin üstesinden geldiklerini aktardı. Çanakçı uygulamaları yaygınlaştırmak ve zenginleştirmek adına çalışan Danone Kadın Komitesi kurulduğunu ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.