• BIST 9429.17
  • Altın 3698.441
  • Dolar 37.998
  • Euro 41.5607
  • Bursa 7 °C
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara 18 °C

DAĞ-DER'den anlamlı gece

DAĞ-DER'den anlamlı gece
DAĞ-DER yöre kültünü dünyaya tanıtılacak...

DAĞ-DER yöre kültürünü dünyaya tanıtmak için anlamlı bir gece düzenledi.   

Bursa haber...  

Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞ-DER) Genel Merkezi’nde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen gecede Bursa'nın dağ ilçelerine has yöre yemekleri, yer sofralarında gelen misafirlere ikram edildi.

Gecede yöreye ait oyunlar ve tiyatro gösterileri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. 

DAĞ-DER Genel Başkanı Yaşar Türk yaptığı açıklamada, "Düzenlediğimiz ‘Danışık Gecesi’yle yüzlerce yıllık kültürümüzü Bursamızda da yaşatıyoruz. Bu etkinliği hep yapmayı planlıyorduk bugüne kısmet oldu. Burada yöresel oyunlarımızı, yöreye ait düğünlerde gerçekleşen o anların sahne aldığı tiyatro gösterileri eşliğinde, sergiliyoruz. Gelecek kuşaklar için yaptığımız bu etkinliklerle hem dağ yöremizi hem de Bursamızı en iyi şekilde tanıtıyoruz. Hedefimiz bu kültürü Avrupa ülkelerine giderek oralarda da tanıtmak. Ben bu duygu ve düşüncelerimle bu keyifli gecelerimize katılan tüm konuklarımıza bu gecenin oluşmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43