Bursa Barosu tarafından ortaokul öğrencileri arasında bu yıl 10.’su düzenlenen “Çocuk ve Hukuk” konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.
Bursa merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerindeki ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasına 56 okuldan 404 resim katıldı. Ressam Ayşen Bürksu başkanlığında, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi Resim Öğretmeni Hülya Yaz, Emekli Resim Öğretmeni Nuriye Balak, resim öğretmenleri Ömer Faruk Kaya, Gönül Kaya, UÜ Eğitim Fakültesi Resim Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Müge Gültekin, Av. Meysun Güler, Av. Pelin Yılmaz, Av. Neslihan Aktosun’dan oluşan seçici kurul, sıralama yapmaksızın 3 esere başarı ödülü verdi.
Bahçeşehir Koleji Bursa Modern Ortaokulu’ndan Beren Kont, Fethiye Ortaokulu’ndan Şevval Gül Zorlu ve Hanife Murat Ortaokulu’ndan Ecenur Erman eserleriyle başarı ödülüne layık görüldü.
Altıparmak Fethi Açançiçek Ortaokulu’ndan Işık Yeşillik, Barbaros Ortaokulu’ndan Gülşen Uğur, Mümin Gençoğlu 2 Ortaokulu’ndan Edanur Demirci ve Aysude Mercan, Ülküköy Ortaokulu’ndan Fatıma Şevval Köse’ye jüri özel ödülü verilirken, Fethiye Ortaokulu’ndan Fevziye Arslan da mansiyonla ödüllendirildi. 30 resim de sergilemeye değer bulundu.
Yarışmanın sponsorları Bursa Çimento Fabrikası AŞ, Çakmak Eğitim Kurumları, Galeri Aydın, Unpa Pastaneleri, Seç Kurye, Köseleciler Ltd. Şti. ve Demircioğlu Fırını tarafından başarılı öğrencilere başta bisiklet ve resim malzemeleri olmak üzere çeşitli hediyeler, törene katılan Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özcan Özsarıoğlu, Bursa 2. Çocuk Mahkemesi Hakimi Nuray Şakrak, 3. Çocuk Mahkemesi Hakimi Tahir İnan, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Baltacı ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Remzi Ayvaz tarafından verildi.
“Çocukları korumaya devam edeceğiz”
Bursa Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninin açılış konuşmasını Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Gamze Pamuk Ateşli yaptı. Ateşli’nin, dünyada çocuk hakları ihlalleriyle ilgili verdiği rakamlar salonu dolduran öğrenci ve öğretmenler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.
Daha sonra kürsüye gelen Bursa Başkanı Av. Gürkan Altun, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne vurgu yaptı ve “Son günlerde dünyada ve ülkemizde milyonlarca çocuğun hakları çiğnenirken, çocuk haklarını her zamankinden daha çok öğrenmeye, öğretmeye ve yüksek sesle dillendirmeye ihtiyacımız var” dedi.
Altun, ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde yaşam koşullarının gün geçtikçe zorlaştığını, kötü koşullardan, yetişkinlerden daha da çok çocukların etkilendiğini söyledi. Eğitimden sağlığa, barınmaya ve hatta daha önemlisi yaşam hakkının elinden alınmasına varıncaya kadar olumsuz yaşam koşullarının çocukları doğrudan hedef aldığını ifade eden Altun, dünyadan ve ülkemizden çocuklara yönelik istatistiki bilgiler aktardı.
Altun şöyle konuştu:
“Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Bursa Barosu çocuklarımızın yanında olmak için her türlü çabayı gösterecek, yine çocuk hakları konusunda ilköğretim okullarında, çocuk hakları ile birlikte cinsel istismar konularında da ortaöğretim ve dengi okullarda eğitimler vermeye devam edeceğiz.
Ülkemizin geleceği çocuklarımızın bilimsel, laik, demokratik, cinsiyet farkı gözetmeksizin eşitlikçi bir eğitim sisteminde eğitim ve öğretim görmesi için, eğitim sisteminin tamamıyla nitelikli, eşit, parasız, fırsat eşitliğini ve sosyal adaleti gözeten bir anlayışla düzenlenmesi ve bu anlayışın değişmez bir ilke haline getirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz.
Masumiyetin simgesi olan çocuklarımıza vereceğimiz en güzel miras vazgeçilmez çocuk hakları, en güzel hediye de sevgi ve şefkatle harmanlanan yaklaşımlardır. Çocuk hakları mutlaka işlevselleşerek adil bir dünyayı inşa edebilmek için yaşamımızın her alanında yerini almalıdır. Burada aileye, topluma, çocuk hakları mücadelesi veren biz barolar ve STK’lar yanında, sosyal devlet anlayışı gereği en büyük görev de devlete düşmektedir.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.