Cinsel hastalık belirtileri hayat kurtarıcı olabilir! Günümüzde en sık görülen sağlık sorunlarından birisi olan cinsel hastalıklar, cinsel yol ile bulaşan birçok ciddi ve ölümcül hastalığı içinde barındırıyor. Geçmiş yıllardan beri korunmasız cinsellik nedeniyle ortaya çıkan bir sağlık sorunu olan cinsel hastalıklar, farklı sebeplere bağlı olarak da ortaya çıkabiliyor. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların sinsi bir yapıya sahip olması ise hastalığın hızlı ilerleyişi karşısında hastalıkları hazırlıksız yakalayabiliyor. Peki, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan nasıl korunabilirsiniz? Cinsel hastalık belirtilerini dikkate alarak bu konuda erken teşhis ile hastalığın risklerini azaltmanız mümkün.
En sık görülen cinsel hastalık belirtilerini sizler için derledik, işte o belirtiler…
Cinsel hastalık belirtileri neler?
Vajinal akıntı
Kadınlarda görülen cinsel hastalıklar arasında AIDS, frengi, HPV enfeksiyonu, Hepatit B, uçuk gibi hastalıklar ilk sıralarda yer alıyor. Bu tarz bir sağlık sorununun belirtilerinden birisi vajinal akıntı. Vajinanızda normal dışı akıntılar varsa bunun için acilen doktora görünmeniz gerekebilir. Vajinal akıntı sulu, kokulu olabilir ve akıntının yanı sıra kaşıntı da meydana gelebilir.
İdrar yaparken yanma
Genital enfeksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkan idrar yaparken yanma hissi cinsel hastalıklar sebebiyle de ortaya çıkmış olabilir. Dikkate alarak doktora danışmanız gerekebilir.
İshal ve bulantı
Cinsel hastalık belirtileri arasında ishal, kusma ve bulantı gibi belirtiler de yer alıyor. Bu durumların sık sık tekrar etmesi halinde yapılacak en mantıklı işlem uzman bir doktora danışmak olacaktır.
Aşırı terleme
Gün içinde hiçbir neden olmadığı halde ateş basıyorsa, aşırı terliyorsanız bunun sebebi cinsel bir hastalık olabilir. Dikkatli olmanızda fayda var.
Sürekli idrara çıkma isteği
Sürekli olarak idrara çıkma ihtiyacı duymanızın sebepleri altında da cinsel hastalıklar yatıyor olabilir. İdrar söktürücü ilaçlar ve şeker hastalığına bağlı olarak ortaya çıkan idrara çıkma isteği cinsel hastalık belirtileri arasında da yer almaktadır.
Diğer belirtiler
-Baş ağrısı
-Ateş
-Eklem ağrıları
-Deri döküntüleri
-Vajinal kaşıntı
-Testislerde şişme ve ağrı
-Adet dönemi dışında kanama
-Ağrılı cinsel ilişki
-Genital bölgede siğil
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir?
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir, merak edenler için yukarıda saydığımız cinsel hastalık belirtileri uyarıcı bir etken olabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıkları sizler için araştırdık, göz atmadan geçmeyin.
Frengi(sifiliz)
Frengi hastalığı bir tür bakteri enfeksiyonu olarak biliniyor. Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilir bir sağlık sorunu olan frengi genital ile anal bölge, dudak ya da ağız yoluyla bulaşabilir. Hastalığın ilk evresinde lenf bezlerinde şişme meydana gelir. Hastalığın daha fazla ilerlememesi için doktora danışılmalıdır.
Belsoğukluğu(gonore)
Kadınlar ve erkekler için ortak bir sağlık sorunu olan belsoğukluğu genç yaşlarda daha çok görülür. Vajinal, anal ya da oral yolla bulaşan bu hastalık antibiyotik tedavisi gerektirmektedir.
HPV enfeksiyonu
Genital bölgede görülen siğillere verilen bir ad olan HPV enfeksiyonu deriye direkt temas ederek bulaşan bir virüs enfeksiyon türüdür. Tedavi için ilaç tedavisi gereklidir.
Uçuk(HSV enfeksiyonu)
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında uçuk da yer alıyor. Sık görülen bir sağlık sorunu olan uçuk deriden deriye direkt olarak bulaşan bir sağlık sorunu olarak dikkat çekiyor. Tedavisi daha çok bulaşıcılığı azaltmak amacıyla yapılır.
AIDS
Cinsel yolla bulaşan en bilinir hastalıklardan olan AIDS kalıtımsal bir özelliğe de sahip. Anneden bebeğe kan yoluyla geçebilen AIDS en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor.
Hepatit B
Vajinal sıvılar, kan ve idrar ile bulaşan bir hastalık olan Hepatit B, ortak kullanılan özel eşyalar sebebiyle geçen bir hastalık olarak oldukça riskli. Korunmak için özel aşıların yapılması gereklidir.
Klamidya
En sık görülen bakterilerden birisi olan klamidya cinsel ilişki sırasında bulaşan bir enfeksiyon türü. Cinsel hastalık belirtileri cinsel ilişkiden yaklaşık olarak 1 ile 3 hafta sonrasında görülen bu sağlık sorunu antibiyotik ile kolayca tedavi edilebilmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.