Bursa’nın merkezinde kalan, az sayıdaki yeşil alanlardan biri olan Cephanelik bölgesinin imara açılmak istenmesine tepkiler sürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Cephanelik Ormanına Dokunma Platformu, yetkililere, “Geleceğime dokunma, cephanelik alanı yeşil kalsın” çağrısı yaptı.
Cephanelik Ormanına Dokunma Platformu, Cephanelik bölgesinin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından imara açılmak istenmesine tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı 1. oturumunda, Başkan Recep Altepe tarafından gündeme taşınan “Beşevler, Kültür, Konak ve Çamlıca mahallelerinin kesiştiği 203 bin 301 metrekarelik alanın imara açılarak, TSK birimlerinin bu alana taşınması” yönündeki öneriye Nilüfer’deki Mahalle Komiteleri ve bölgede yaşayan vatandaşlar karşı çıkıyor.
Bursa’nın sayılı yeşil alanlar arasında bulunan Cephanelik bölgesinin imara açılmaması için kurulan Cephanelik Ormanına Dokunma Platformu, Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması, Konak Mahalle Muhtarı Hale Çağan, Çamlıca Mahalle Muhtarı Orhan Öztürk, Kültür Mahalle Muhtarı Mustafa Göker ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.
Cephanelik Ormanına Dokunma Platformu Sözcüsü Sedef Avcıer Cephanelik ile ilgili endişeleri olduğunu söyledi. Avcıer, “Bizler kentini seven, kentin sakini değil sahibi olduğunu savunan halkız. Bizim nefes alanlarımız olan yeşil alanlar üzerinde yapılmak istenilen hiçbir inşaatı kabul etmiyoruz. Cephanelik Bölgesi ve yakın çevresini uydu fotoğraflarını incelediğimizde; yoğun kentleşmenin ortasında kalmış yeşil nefes alanı. Beşevler, Kültür, Konak ve Çamlıca Mahallelerinin akciğerleri konumunda olduğunu çok rahat gözlemleyebiliriz. Burası, sadece bu bölgede yaşayan 75 bin insanın aktif kullandığı, 3 milyon Bursa halkı için de yeşil alan olarak nefes kaynağımız olan bir yer. 4 mahallenin kesiştiği, yaklaşık 203 bin 300 metrekare ve içinde yaklaşık 26 bin ağacın bulunduğu bir alan. Ağaçların yaşları 40-50 yaşları arasında. Birinci derece doğal sit alanı. İmar planlarında askeri alan olarak görünüyor. Alanda yalnızca ağaçlar değil, birçok hayvan türü de doğal olarak yaşıyor” dedi.
“CEPHANELİK BU HALİYLE KORUNMALI”
Platform Sözcüsü Sedef Avcıer, Cephanelik bölgesinin imara açılmak istenmesini gündeme getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de sorular yöneltti. Avcıer, “Sayın Altepe, siz hepimizin Belediye Başkanı değil misiniz? Biz kentliler derdimizi, şikayetimizi kime söylemeliyiz? Kimden cevap beklemeliyiz? Siz bizim sesimizi duyun. Bizim endişelerimize yanıt verin. Cephanelik ormanı ile ilgili TSK ile bu alanın kullanımına ilişkin görüşmeleriniz oldu mu? Mevcut Ordu Evi’ni bu alana taşımak zorunda mısınız?” diyerek sorularına yanıt istedi.
Kent içerisinde kalmış, hem konumu hem de doğal yapısı itibariyle 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak belirlenmiş Cephanelik’in olduğu haliyle korunması gerektiğini belirten Avcıer, “ Eğer bu güzelim doğa parçası ile ilgili endişelerimizi giderecek bir açıklama yetkililerden gelmiyor ise yapılacak işler, yapılmak istenilen düşler var demektir. Basında çıkanlar da doğru demek olacaktır. O vakit bizler de, Bursa’nın gerçek sahibi olan halk olarak, Cephanelik’in talan edilmesine izin vermeyecek ve mücadeleye devam edeceğiz” diye kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.