Ressam Aslıhan Çiftgül’ün, Mucize isimli eseri Paris Sanat Fuarında sergilendi. Eseriyle Türkiye’yi temsil eden, Çiftgül, sergide yoğun ilgi gördü.
Bursalı Ressam Aslıhan Çiftgül, geçtiğimiz hafta Paris’teki Louvre Müzesi’nde (Carrousel Du Louvre) 30. Edisyon’u düzenlenenve 40 ülkeden 5 bin 500 sanatçının yeraldığı Art Shopping Paris fuarında, “Mucize/Miracle” isimli tablosuyla sanat izleyicilerinin yoğun ilgisini kazandı. Dünyanın en önemli müzelerinden olan Louvre Müzesi’nde yılda 2 kez düzenlenen sanat fuarı Art Shopping; çağdaş özgün eserlere rahat ve kolay bir erişim sunmasından ötürü sanat dünyasının yakından takip ettiği bir etkinlik.
KOMİSYONU BÜYÜLEYEN ESER
Ressam Çiftgül’ün “Mucize/Miracle” isimli eseri, fuareser seçim komisyonu tarafından uzun değerlendirmeler sonucunda sergilenmek üzere seçildi.Yüzyıllar boyu değişmediğ kabuledilen dörtkutsal kitabın temsil ettiği üç semavi dinin aynı kompozisyonda yorumlanması ve sergilenmesi nedeniyle ese rhenüz sergilenmeden ses getirmişti. Louvre Müzesi Eser Seçim Komisyonu tarafından yapılan titiz ve detaylı bir ön çalışmadan sonra, Çiftgül’ün eserinin fuara katılımı kabul edildi.
MUCİZE MOTİVASYONU
Eserinin hikayesini anlatan Ressam Çiftgül; “Eserimin manifestosu, yeryüzündeki en yaygın üç din, dört kutsal kitabın ortak noktasından yola çıkıyor: Hepimiz Tanrı’ya inanırız ve bütün mucizelerin yalnızca o eşsiz Yaradan’dan geldiğine… ‘Mucize’, benim çalışmalarımla aramdaki o duygusa ve ruhani bağı çok iyi yansıttığını düşündüğüm bir eser oldu. Dünyanın en önemli müzesinde düzenlenen bir fuara kabul edilmesi, sergi süresince ve sonrasında bu denli beğeni toplaması, beni çok duygulandırdı ve heyecanlandırdı. ‘Mucize’ ile artık inanılmaz bi rmotivasyona sahibim” dedi. Çiftgül; “ Ülkemiuluslararası sanat dünyasında temsil etmek için gururla ve heyecanla çalışmalarıma devam edeceğim” şeklinde konuştu.
Ressam Aslıhan Çiftgül ‘ün “Mucize/Miracle” isimli eseri, sergilenmeden önce tartışılan eser olarak da dikkat çekti.
ESERLERİ ÇOK BEĞENİLDİ
Ressam Çiftgül, Louvre serüvenini şöyle anlattı;
“Süreç, geçtiğimiz Şubat ayında katıldığım İstanbul Saint Antoine Katolik Kilisesi’nde LaVizyon Art Galery’nin düzenlediği Divine isimli karma sergiye katılmamla başladı. Sergiye katıldığım eserleri çok beğendiğini belirten değerli sanatçımız Hayriye Kuran hanımefendi, benim, Paris’te yaşayan galeri sahibi ve küratör dostu Armand Berberian ile mutlaka görüşmem gerektiği konusunda ısrar etti. Bir süre devam eden yazışmalardan sonra katıldığım başka bir sergi için Paris’e gittiğimde, sevgili Armand’la tanışma fırsatı buldum. Resimlerimi inceleyip değerlendirdikten sonra, kendisi bana Louvre Sarayının 72.735 metrekarelik bir alanına inşa edilmiş, yaklaşık 35.000 kadar tarihi esere ev sahipliği yapan, dünyanın en büyük sanat müzesi Musee Du Louvre’da bir karma sergiye katılma teklifi sundu.2017 yılında 8,1 milyon ziyaretçi oranıyla dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzesi seçilen müzede, yine aynı yıl ilk kez düzenlenen fuar, özgün çağdaş sanat eserlerine erişim sağlamasından ötürü yoğun ilgi görerek takip eden yıllarda da senede iki kez tekrarlamaya devam edilmiş.Yıllar içerisinde Paris’e ne zaman yolum düşse, defalarca ziyaretettiğim müzede, birgün kendi eserimin sergilenebileceğini hayal dahi edemezdim. O yüzden sevgili Armand bana eserin ismini sorduğunda henüz ne olacağına dahi karar vermemişken, adının mucize anlamına gelen MIRACLE olacağı kesindi.Tuvalüzeri yağlı boya olarak çalıştığım 65 cm X 90 cm boyutlarındaki eser, içeriği gereği Louvre Eser Seçim Komitesi tarafından kapsamlı bir ön değerlendirme sürecinden geçtikten sonra, henüz sergilenmeden üzerinde bu denli tartışılan eser olarak dikkat çekti. Fransa’nın laik bir ülke olduğu vurgusuyla, katılımın da herhangi bir sakınca görülmeyerek kabul oldu.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.