Bursa’da özel okullarda görev yapan öğretmen ve idarecilerin uzun süredir maaşlarını alamadıkları iddiası gündeme bomba gibi düştü.
Bursa haber...
Nilüfer ilçesi Balat Mahallesinde bulunan Özel Çakmak Koleji’nde çalışan öğretmen ve idareciler duruma dikkat çekmek amaçlı EĞİTİM-SEN’de basın toplantısı düzenledi.
Aylardır ücret alamayan öğretmenler, okul kurucularından ödenmeyen ücretlerini talep ettiklerinde mobing yaşadıklarını iddia etti.
Bursa Özel Okul Öğretmenleri Dayanışma Platformu'na üye olan öğretmen ve idareciler EĞİTİM-SEN'de düzenlene basın toplantısında şu açıklamaları yaptı;
"Bizler Bursa Nilüfer ilçesi Balat Mahallesinde bulunan Özel Çakmak Koleji’nde öğretmen ve idareci olarak çalışıyorduk.Bir çok kere okul kurucularından ödenmeyen ücretlerimizi talep ettiğimizde mobing yaşadık. Bu görüşme maddi kaybın yanında manevi kayba da dönüştü. Daha öncesinde de ücretler sürekli gecikmeli ya da kısmi olarak ödeniyordu. Konuyla ilgili memur sendikalarına da başvurduk.Çalışan ve ayrılan çok sayıda öğretmen aynı mağduriyeti yaşamaktadır. Her gün yeni mağduruyetler duyuyoruz. Mağduriyetleri azaltma,dayanışma için Bursa Özel Okul Öğretmenleri Platformu kurduk.Sosyal medyada örgütleniyoruz Bilgi Okulları öğretmenleri de platforma katıldı. Yedi aydır ücret alamıyorlar
Basında kısmi haber çıkınca dolaylı gözdağı verme, “başka okul adına çalışıyorsunuz” suçlaması, haklarını aramada biraraya gelen öğretmenlere okul kurucusunun sorun çözmeme ısrarı 2. açıklamayı yapmamıza neden oldu.
Çoğu atanamayan genç oğretmenler , işsizlik korkusuyla sesini çıkaramıyor. Sesini çıkaranlar da eğitim öğretim yılı içinde işini bıraktı. Çünkü süreç psikolojik baskıya dönüştü. Ancak yaşanan hukuksuzluk ve mağduriyetin kamu oyunun bilmesi gerektiği düşüncesindeyiz.
Özel okul öğretmenleri olarak memur sendikalarını ziyaret ederek sesimizi duyuracağımızı, ücretlerimiz ödenmediği taktirde sorun yaşanılan okulların önünde geniş çaplı basın açıklaması yapacağımızın bilinmesini isteriz. Yaşanılan bu olumsuz durumla ilgili başta yazılı ve görsel basın, sosyal medya , ayrıca tüm iletişim ağları ısrarla kullanılacağı gibi ,bu konuda mağduriyet yaşayan tüm öğretmenlerin bir araya gelmesi sağlanacak. Maddi manevi kayıplarımızın ve yasal haklarımızı alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.
Özel okul öğretmenlerinin dayanışma ve örgütlenmesi için bize olanak sağlayan Eğitim Sen Bursa Şubesi yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Sosyal medya üzerinden bir araya gelen “ Bursa Özel Okul Öğretmenleri Dayanışma Platformu” olarak her 15 günde bir Eğitim Sen Bursa Şubesinde toplanacağız. Özel okul öğretmenleri olarak örgütlenmek durumundayız. Statümüz net değil. Bir taraftan İş kanununa göre çalışırken, bir taraftan da da Milli Eğitimde görünüyor oluşumuz bu çelişkiyi ispatlamaktadır. Buluşmamız örgütlenmemizin önünü açacak; öğretmen,öğrenci,veli mağduriyetini azaltacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı da özel okul açan her işverenden teminat almalı, çoğu asgari ücretle çalışan öğretmenlerin ücretlerine ve statülerine bir standart getirmelidir ki öğretmen ,öğrenci ,veli mağduriyeti yaşanmasın. Okullarda Değerler Eğitimi dersi verilir. Etik değerlerin yeni kuşaklara aktarılması,özümsenmesi,davranışları yöneten kurallara dönüşmesi ve de insanın toplumsallaşması okulla olur.Etik değerlere uymayan okulların varlığı denetimsizlikten,örgütsüzlükten gelir.MEB işe sadece ekonomik değil;etik, toplumsal,bilimsel ve kamusal bakmalıdır.
Ücretlerimizin ödenmeme ısrarı ve bahaneleri sürerse, okulların açıldığı gün okulların önünde basın açıklaması yapmakta kararlıyız.Basın mensuplarına ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.