Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’yı daha güzel yarınlara taşımak, daha temiz bir çevreye ve doğaya ulaştırmak için çalıştıklarını söyledi.
Başkan Aktaş, kente kazandırılan atıksu arıtma tesislerinin Bursa’nın geleceğine değer katacağını ve Marmara Denizi’nin kesinlikle arıtılmamış suya maruz kalmayacağını belirtti.
Bursa’nın daha temiz bir çevreye ulaşması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kente kazandırılan yaklaşık 300 milyon TL’lik atıksu arıtma tesislerinin Bursa’nın geleceğine değer katacağını ve Marmara Denizi’nin artık kesinlikle arıtılmamış suya maruz kalmayacağını söyledi.
Bursa’nın daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent olması amacıyla özellikle ‘Yeşil Bursa’ hedefiyle çevre yatırımlarına önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, inşaatı Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Gemlik Atıksu Arıtma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Aktaş’a, Bursa-Orhangazi karayolu üzerinde yer alan tesislerdeki teknik incelemede BUSKİ Genel Müdür Vekili Güngör Gülenç de eşlik etti.
Su sıkıntısı yok ama tedbirler alınıyor
Bursa’nın sağlıklı geleceğine yönelik çevreyle ilgili önemli adımlar atan Başkan Aktaş, Kurşunlu ve Akçalar, Küçükkumla, Mudanya, Gemlik ve Nilüfer’deki tesislerin günden güne hizmete alınmasıyla birlikte Marmara Denizi’ne bırakılan kirli suyun tamamen ortadan kalkacağını ve dünya genelindeki su kaynakların azalması nedeniyle suyun önemini vurguladı.
Kuraklık ve yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle Türkiye’nin gündeminde de suyun önemli yer tuttuğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Allah’a şükür, Bursa olarak böyle bir sıkıntımız yok, bunu çok fazla yaşamıyoruz ama bundan sonra yaşamayacağımız anlamına da gelmiyor” dedi.
Bu yıl yağışların az olduğuna dikkati çeken Başkan Aktaş, “BUSKİ ile bu suyu daha tasarruflu kullanabilmek için önemli yatırımlara imza atıyoruz. İçme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmalarının yanında arıtma tesisleri ile suyu ıslah ederek Bursa’ya tekrar kazandırıyoruz. Şu anda Gemlik, Mudanya ve Kurşunlu, Küçükkumla, Akçalar, Nilüfer ve Mustafakemalpaşa’da atıksu arıtma projesinin 3. aşaması devam ediyor” diye konuştu.
Tesislerde sona gelindi
Yapımına 2016 yılında başlatılan atıksu arıtma tesislerinin önemli bir kısmında sona yaklaşıldığını vurgulayan Başkan Aktaş, “Şubat ayında Kurşunlu ve Akçalar, Nisan’da Küçükkumla, Mayıs’ta Mudanya ve Haziran’da da Gemlik ve Nilüfer tesisleri devreye alınacak. Aralık 2017 itibari ile Kurşunlu deniz deşarj boru hattı da tamamlanmıştı. Mustafakemalpaşa’daki atıksu arıtma tesisinin tüm imalatları tamamlandı ve testler için tesise atıksu alınmaya başlandı. Tesisler, tam ileri biyolojik arıtma şeklinde inşa ediliyor ve neredeyse sulama suyu niteliğindeki sular doğaya bırakılacak” açıklamasını yaptı.
Çevreci ve sürdürülebilir bir yaklaşımla inşa edilen ve yaklaşık 300 milyon TL’lik maliyeti bulunan tesislerin yaklaşık 500 bin kişilik bir nüfusa hizmet edeceğini sözlerine ekleyen Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ olarak Bursa’yı daha güzel yarınlara taşımak, daha temiz bir çevreye ve doğaya ulaştırmak için çalışıyoruz. Bu tesislerle Marmara Denizi’nin artık kesinlikle arıtılmamış suya maruz kalmayacağını da ifade etmek istiyorum” dedi. Başkan Aktaş, çalışmalar tamamlandığında Bursa’nın çok ciddi anlamda rahatlayacağını da ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.