Bursalıları canından bezdiren trafik sorununa çözüm, okul ve mesai saatlerinin değişmesinde aranıyor.
Büyükşehir belediye Başkanı Recep Altepe, önünde metro istasyonu bulunan ve servis hizmeti de sağlanan firmalara yine yüzlerce işçinin özel araçları ile gittiğini belirterek, mesai saatlerinin öne alınması ve işçilerin toplu taşımaya yönlendirilmesiyle sorunun önemli ölçüde çözülebileceğini vurguladı.
Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay, trafik sıkışıklığının çözümüne yönelik ortak akıl üretilmesi amacıyla tüm organize sanayi bölgelerinin başkan, yönetici ve işadamlarıyla toplantı yaptı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ulaşım yatırımları, sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığı ve sorunun çözümüne yönelik öneriler ele alındı.
REFAH SEVİYESİ YÜKSELDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son yıllarda refah seviyesinin yükselmesi ve alım gücünün artmasıyla birlikte özel araç sahipliği sayısının arttığını ve insanların her yere kendi araçları ile gitme eğiliminde olduğunu savundu.
RAYLI SİSTEME KATRİLYONLARCA YATIRIM YAPILDI
Sabah ve akşam saatlerinde trafikte yaşanan sıkışıklığa dikkat çeken Başkan Altepe, bu sorunun çözümünün ancak ortak atılacak adımlara bağlı olduğunu ve herkesin çözüme katkı sağlaması gerektiğini belirtti. Bunun için de kurallar koymak ve bu kurallara uyarak mevcut altyapı ve yollardan en güzel şekilde istifade edilmesi için kararlar alınması gerektiğine değinen Başkan Altepe, “Sanayi ile birlikte atacağımız adımlar çok önemli. Trafiğin rahatlatılması için almamız gereken bazı tedbirler var. Örneğin geçenlerde Ankara’ya giderken dikkat ettim sabah 7’de yollar boş. Bazı kuruluşların önlerine kadar raylı sistem götürdüğümüz halde servis otobüsü koyuyorlar. Servis otobüs olmasına rağmen yüzlerce işçi kendi araçlarıyla gelmişler. Metro var, servis var ama fabrikanın otoparkı dolu. Bir otobüs 80 – 100, bir tramvay 200 ve bir vagon 700 ile 1000 aracın trafiğe çıkmasını engelliyor. 10 yıl önce çevre yolu da yoktu. Bugün 50 bin araç orayı kullanıyor. Kurallar koymalı ve birlikte adım atmalıyız. Çalışma saatlerinin biraz öne çekilmesiyle büyük bir rahatlama yaşayabiliriz. Raylı sistemde yoğunluk 1 - 1,5 saat içinde yaşanıyor. Katrilyonlarca lira yatırım yapıldı. Kullanma saatleri ise 1 - 1,5 saate sıkışmış oluyor. Sabah 9.30’dan sonra vagonlar boş gidiyor. Saat ayarlaması yapılırsa, fabrikalar öne okullar ileri alınırsa rahatlama sağlanır. Sabahları 7.30 ile 09.00 arasındaki süreyi genişletmemiz gerekli” dedi.
GEÇTİĞİMİZ HAFTA OKUL SAATLERİ DEĞİŞMİŞTİ
Trafik sıkıntısına çözüm alınan önlemler kapsamında geçtiğimiz hafta 164 okulun başlama saati değiştirilmişti.
Yapılan değişiklikle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel ve Mudanya ilçelerindeki anaokulları ve ikili öğretim yapan okullar hariç; 151'i resmi, 13'ü özel olmak üzere toplam 164 okulun ders başlama saatleri 9.00'a çekildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.