Cuma akşamı Bursa'nın göbeğinde çıkan yangında, az kalsın bir mahalle yanarak kül oluyordu.
Hatırlarsınız, geçen yıl 28 Aralık'ta Işıksoy Tekstil'de büyük bir yangın çıkmış ve fabrika iki gün boyunca yanmıştı. Ve yangın çevre illerden gelen itfaiye ekiplerinin desteğiyle söndürülmüştü
Anlaşılan o ki; Bursa'yı yönetenler bu yangında ortaya çıkan itfaiyenin yetersiz kaldığı gerçeğinden ders çıkarmamışlar.
Cuma günü kentin göbeğinde yaşanan yangında, Bursa Büyükşehir Belediyesi bir kez daha sınıfta kaldı.
Mahalle arasında soğuk hava deposunun ne işi vardı, ruhsatlı veya ruhsatsız bu yapıya belediye neden göz yummuştu?
Yerleşim yeri içerisinde soğuk hava deposu kurulmasına izin veren belediye, çıkan yangına da zamanında müdahale edemedi.
Yoğun trafik nedeniyle itfaiye olay yerine geç geldi. İtfaiyenin geç müdahalesi sebebiyle yangın etraftaki binalara da sıçradı ve 4 buzhane ile 3 ev kül oldu.
Nüfusu 2 milyonu aşan ve 16 tane Organize Sanayi Bölgesi'ne ev sahipliği yapan kentimizde, hala 1950'li yıllardan kalma teknolojiyle yangın söndürme yapılıyor.
Büyükşehir Belediyesi, burnunun dibindeki bir yangını bile söndüremiyorken, başkan Recep Altepe uçak ve tank üretmekten bahsediyor.
Eğitim uçağı imalatını 'uçak fabrikası' kurulacakmış gibi gösterip algı yaratmaya çalışan, dünyanın terk ettiği vagon teknolojisiyle çok büyük bir iş yapmış havasına kapılan başkan, yangına havadan müdahale konusuna neden el atmıyor?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı diğer işleri Bursa'da uygulamaya çalışan Altepe, yangın önlemleri konusunda neden aynı şeyi yapmıyor?
Bursa'nın yangın söndürme uçağı veya helikopteri neden yok?
Akla hayale gelmeyecek şeylere milyonlarca lira harcayan belediyenin, bunu alacak yada kiralayacak parası mı yok?
Yapıların yüzde elliden fazlası kaçak olan, sanayi ile evlerin iç içe bulunduğu, hala çıkmaz sokakların olduğu Bursa'da, böyle bir yangın söndürme anlayışıyla ne yapabiliriz?
Hepimiz bu kentte yaşıyoruz. Bugün Mutlular'da, yarın bizlerin sokağında. Çocuklarımızın okulunda, işyerlerimizdeki bir yangında başımıza çok daha kötü şeyler gelebilir.
Bilmem, tehlikenin farkında mısınız?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.