• BIST 8793.61
  • Altın 2994.16
  • Dolar 33.9867
  • Euro 37.1639
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Bursa bu haberle sallanacak!

Bursa bu haberle sallanacak!
Yıldırım Belediyesi ile ilgili iddialar şok etkisi yarattı.
Yıldırım Belediyesi ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin terör örgütü PKK yandaşlarına destek verdiğini öne süren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, konuyla ilgili Meclis’e soru önergesi vererek İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlamasını istedi.
 
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Yıldırım Belediyesi’nde “ihale yolsuzluğu yapıldığı” ve “şaibeli ilişkiler” olduğunu iddia ederek, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. MHP’li İsmet Büyükataman, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında iddialarını rakamlarla ortaya döktü. “Rant riski yüksek bir ortamı yaratmanın en kolay yolu ilansız pazarlık usulü ihale ya da doğrudan temin yöntemidir. Kamu ihaleleri için en uygun ihale yöntemi açık ihaledir. Bu sebeple açık ihale usulü 4734 sayılı kanunda temel ihale usulü olarak kabul edilmiş olup, belli istekliler arasında ihale veya pazarlık usulü ihale yöntemi sadece istisnai haller için öngörülmüştür. Zorunlu hallerde kullanılmak üzere, doğrudan temin usulü de bir satın alma usulü olarak benimsenmiştir” diyen MHP’li Büyükataman, şunları söyledi:
 
53 MİLYONLUK İHALE
 
“Çünkü açık usulle yapılması gereken bir ihalenin, kanundaki istisnalar kullanılarak, pazarlık usulü ihale yöntemiyle yapılması bir rant aktarım mekanizması oluşmasının en kolay yollarından biridir. Yıldırım Belediye Başkanlığı’nca 2015 yılında 52 hizmet alım işi bu yolla ihale edilmiş, 53 milyonluk iş verilmiştir. Yıldırım Belediyesi’nce 2015 yılında doğrudan temin yoluyla bin 17 adet mal alımı bin 289 adet hizmet alımı ve 118 adet yapım işi gerçekleştirilmiştir. Maliyetlerin azaltılması kurum zararının önlenmesi için doğrudan teminlerin azaltılmasını ve açık ihalelerin yapılması gerekmektedir. Bu yolla yapılacak iş ve işlemler kamu ihale mevzuatı dışında tutulmakta, ihalelerin dilediğine verilebileceği ortam hazırlanmakta, ihalelere açıkça fesat karıştırılmasının önü açılmaktadır.”
 
BASIN MÜDÜRLÜĞÜ GİDERLERİ
 
AK Parti Bursa İl ve Yıldırım İlçe teşkilatlarının da yaşananları görmezden geldiğini ve sorgulama mekanizmalarını çalıştırmadıklarını öne süren İsmet Büyükataman, “Diğer yandan Yıldırım Belediyesi, 2015 yılında Basın Hakla İlişkiler Müdürlüğü’ne 8 milyon 245 bin TL ödenek verilmiş ve bunun 7 milyon 864 bin lirası harcanmıştır. Yüzde 95 oranında bir harcamayla reklam pastası pay edilmiştir. 2016 yılında Diyarbakırlı bir firmanın iki ihaleden 60 milyon TL aldığı iddia edilmektedir. Bahsi geçen iki ihalenin de Kamu İhale Kurumu ve Mahkemece iptal edildiği ifade edilmektedir. Görülmektedir ki; AKP’li belediyelerde yolsuzluk furyası, ihanet yarışı son hızla sürmektedir. AKP’li Yıldırım Belediyesi’nde doğruluk, vicdan, temizlik, asalet ve kul hakkına riayet en son aranacak şeydir. Yolsuzluk şebekeleri, suç ortakları, hakkı ve hukuku çiğneyen failler açığa çıkacaktır. Yıldırım Belediyesi yolsuzluk batağına saplanmıştır. Yıldırım Belediyesi yanlışa sapmış, yasa dışı iş ve ilişkilerin, usulsüz kazanç kapılarının merkezi haline gelmiştir. AKP’li Yıldırım Belediyesi yolsuzluk hastalığına yakalanmıştır” ifadelerini kullandı.
 
TERÖRİSTE DESTEK İDDİASI
 
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin terör örgütü PKK üyelerine de destek verdiğini belirterek, “Bu mesele yolsuzluktan da beterdir” dedi. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye karşı Bursa’da gerçekleştirilen ve 9 kişinin gözaltına alındığı operasyonu hatırlatan Büyükataman, şunları söyledi:
 
“Yıldırım ilçesi Karapınar ve Değirmenönü mahallelerinde bazı kişilerin terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı, gençlik yapılanması YDG-H'ye maddi destek ve eleman temin ettiği yönünde ihbarlar üzerine, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri savcılıktan alınan izinle araştırma başlatmıştı. Terör örgütüne maddi destek sağlamak amacıyla açıldığı öne sürülen bir internet kafe, bir kasap ve iki markette arama yapılarak işyerlerinde bulunan bilgisayarlara el konulmuştu. Bahsi geçen olaydaki internet kafe bu olaydan üç ay sonra, aynı terör destekçisi şahıslar tarafından Karapınar Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’ne dönüştürülmüştür. Yıldırım Belediye Başkanı, bahsi geçen şahıslarla birlikte dernek açılışı yapmış, basında boy boy fotoğrafları yayınlanmıştır. Bu kişilerin ayrıca HDP’ye üye olduğu da basına yansımıştır. Yıldırım Belediye Başkanı bu kişilerin terör örgütü ile bağından ve teröre destek verdikleri gerekçesiyle gözaltına alındıklarından habersiz midir? Bu mesele yolsuzluktan da beterdir.”
 
REZALETE ‘DUR’ DEMELİ
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Genel Merkezi’ne seslenen MHP’li İsmet Büyükataman, “Yıldırım Belediyesi’nin yolsuzluklarını ve bölücü ihanet çetesine nasıl çanak tuttuklarını açıkladık. AK Parti terörle mücadelede samimi ise öncelikle kendi belediyelerinin terör destekçileri ile bağını koparmalarını sağlamalıdır. Yıldırım’da yaşanan bu rezalete AK Parti Genel Merkezi dur demelidir” ifadelerini kullandı.
 
CEVAP BEKLEYEN SORULAR
 
MHP’li Büyükataman, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Büyükataman, önergesinde Bakan Ala’ya şu soruları yöneltti: “1)Yıldırım Belediye Başkanlığı’nca Basın, Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne 2015 yılında ne kadar bütçe verilmiş, bu bütçenin ne kadarı harcanmıştır? 2)Yıldırım Belediye Başkanlığı’nca 30 Mart 2014’ten bu yana 4734 sayılı kanunun 21. Maddesine göre kaç TL’lik, kaç ihale hangi firmalara verilmiştir? 3)Yıldırım Belediye Başkanlığı’nca 30 Mart 2014’ten bu yana yapılan ihalelerden kaçı Kamu İhale Kurumu ya da mahkemelerce iptal edilmiştir? İptal edilen ihaleleri hangi firmalar almıştır? 4)Yıldırım Belediye Başkanı, terör örgütü yandaşlığından gözaltına alınan bir kişinin başkanlığını yaptığı dernek açılışına katılmış mıdır? Katılmışsa Bakanlığınızca bu konuda bir soruşturma başlatılmış mıdır?”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Genç kız kurtarılamadı19 Ekim 2024 Cumartesi 10:44
  • Bursa'da iş kazası: Parmakları koptu!19 Ekim 2024 Cumartesi 10:40
  • Orhaneli'de 3 ev alevlere teslim oldu19 Ekim 2024 Cumartesi 09:58
  • "İznik ve Bursa dünya gündeminde olacak"18 Ekim 2024 Cuma 18:18
  • Bursa bıçağı dünya vitrinine çıkıyor18 Ekim 2024 Cuma 18:13
  • Tır ile otomobilin çarpıştı: 2 yaralı18 Ekim 2024 Cuma 18:11
  • BUSKİ'den kesinti uyarısı18 Ekim 2024 Cuma 18:08
  • Bursa'da kürekli yumruklu kavga18 Ekim 2024 Cuma 18:03
  • BUSKİ Genel Müdürü emekli oldu18 Ekim 2024 Cuma 18:01
  • İsmet Paşa Parkı hizmete açıldı18 Ekim 2024 Cuma 17:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78