Dünyanın en zengin mermer yataklarının bulunduğu ülkemizde yedinci kez düzenlenen Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı 25 Ekim’de kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Doğal taş sektörünü, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya getiren fuar 7 ayrı salon ve açık sergileme alanında
185 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile gerçekleşiyor.
Doğal taş sektörünün marka fuarı olan Bursa 7. Uluslararası Blok Mermer Fuarı, sektörün alanındaki tek ihtisas fuarı olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Oluşturacağı iş hacmi ile doğal taş sektörünün ihracatına ve rekabetçiliğine güç katan fuar, 25 Ekim Çarşamba günü Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerine 7. kez kapılarını açtı. 60’ın üzerinde ülkeden ziyaretçinin katılacağı, 2.200 blok mermerin alıcılarını beklediği dev fuar, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok sayıda dış ticaret bağlantısına sahne olacak.
Tüyap Fuarcılık Grubu ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) iş birliğiyle hazırlanan fuarda, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) da destekleri bulunuyor.
Üreten ve zengin ülkemizin marka fuarında taş çeşitliliği dikkat çekiyor
Sektör profesyonellerinin ajandasında ilk sırada yer alan ve merakla beklenen Bursa 7. Uluslararası Blok Mermer Fuarı’nın gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlarda ticaret hacmine yön verdiğini vurgulayan Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Mermer rezervleri konusunda dünya lideri olan ülkemiz, gerçekleştirdiği doğal taş ihracatı ile dikkat çekmektedir. Tüm dünya ülkelerinin seksen yıl boyunca taleplerini karşılayacak ölçüde mermer rezervine sahip Türkiye’de, mermer ocaklarının sayısı ve limana yakın lokasyonu ile öne çıkan Bursa’da yedinci kez gerçekleşecek fuar, oluşturacağı iş hacmi ile ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyor” dedi.
MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu, “Fuarımıza toplamda 185 blok üreticisi firma katıldı. Şu an fuarımızda Türkiye genelinde 2.000 üzerinde blok var. Bu bloklar 1200’den fazla TIR ile taşındı. Fuarımızda 50 bin tonun üzerinde malzeme var. Mermer üretim kapasitemiz yüksek, dövize ihtiyacımız var. Önümüzdeki 5-6 yılı iyi değerlendirip dünya mermer ticaretinin merkezini Bursa yapacağız. Fuarımıza önümüzdeki yıl daha fazla ziyaretçi bekliyoruz” dedi.
Türkiye İhracatçılar Meclisli (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya ise madenciler olarak sektöre ve ülkemize değer katmaya devam edeceklerini ifade etti. Mermer sektörünün katma değerinin oldukça yüksek olduğuna ve blok mermer fuarının sektörün gelişimine büyük katkılar sağlayacağına dikkat çekti. 2022 yılında 6.5 milyar dolar ihracat yaparak rekora imza attıklarını belirten Çetinkaya, dünyadaki küresel gelişmelerden dolayı bu sene bu rakamın yaklaşık 5.5 milyar dolarlık bir değere düşeceğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.