Dün 88 yaşında hayata veda eden Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur için Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı. Yakınları tarafından taşınan Bodur'un tabutuna 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de omuz verdi.
İbrahim Bodur için tertip edilen cenaze törenine Erdoğan ve Gül'ün yanı sıra bakanlar, milletvekilleri de katıldı. Sanayicilerin de iştirak ettiği törenin ardından Bodur'un naaşı Çanakkale'nin Çan ilçesine götürüldü.
Yaklaşık 4 aydır İstanbul'da özel bir hastanede yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören Bodur, dün 88 yaşında hayata veda etti.
Bugün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında saf tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılanlara hitaben İbrahim Bodur ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Lise yıllarından beri tanıdığı merhum İbrahim Bodur'un yerli ve millî bir kişiliğe sahip; yerliliğin ve millîliğin heyecan ve aşkını sürekli olarak duyan bir kişi olduğunu ifade eden Erdoğan şunları söyledi:
"İbrahim Bodur her alanda "ülkeme, milletime, vatanıma neler yapabilirim, neler katabilirim" gayreti içinde oldu.
İnşaat sektöründen uçak ve savunma sanayine yoğun bir çalışma içindeydi. O, yurt içi ve yurt dışında hayır ve hasenatı ile tanınırdı.Soyadı gibi Bodur değildi, tam tersine o bir devdi, o azametliydi. Hakikaten kimsenin bu noktada kendini ortaya koyamadığı dönemlerde, kendini ortaya rahatlıkla koyabilen bir insandı."
Konuşmasını İbrahim Bodur için Allah'tan rahmet, ailesine sabır dileyerek tamamlayan Erdoğan, törenin ardından merhum Bodur'un aile üyeleri ve yakınları ile görüşerek başsağlığı dileğinde de bulundu.
İBRAHİM BODUR'UN BİYOGRAFİSİ
1928 yılında Çanakkale Yenice'de dünyaya gelen Bodur, sırası ile Yenice İlkokulu'nda ve Balıkesir Lisesi'nde öğrenim gördü. Ardından Robert Koleji'ne girdi. Koleji başarı ile tamamlayarak ABD'den de MBA diploması alıp 1951'de Türkiye'ye döndü. Babasının ve kayınpederinin ortaklığı ile 1951 sonunda Bodur-Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası'nı devreye alan Bodur, 1956'ya dek burayı yönetti. Sonrasında 1957'de Çanakkale Çan'da Çanakkale Seramik fabrikalarını hizmete sunarak burayı dünyanın en büyük seramik tesislerinden biri haline getirdi. Bodur, Türkiye'de sanayileşmenin öncülerinden kabul ediliyordu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.