Bilim insanlarına göre yeterli bütçe ayrılmazsa gelecek 40 yıl içinde dünyada körlük üç misli artacak.
Bilim insanlarının Lancet Global Health dergisine yazdığı bir makaleye göre görme bozukluklarının tedavisine yönelik daha fazla bütçe ayrılmadığı taktirde 2050 yılına gelindiğinde körlük vakaları dünya çapında 36 milyondan 115 milyona ulaşmış olacak.
Sputnik'in aktardığına göre, 188 ülkenin incelendiği araştırmanın sonucunda, göz bozukluklarına dünyada en çok Güney ve Doğu Asya ile Sahara altı Afrika bölgelerinin bir kısmında rastlandığı öğrenildi.
Körlük yaşayan kişilerin dünya nüfusuna oranının düştüğünü vurgulayan araştırmacılara göre sayının artacak olmasında en temel faktör, dünya nüfusunun ve ortalama ömrün yıllar içinde daha da artacak olması.
DAHA FAZLA ÖDENEK ÇAĞRISI
İngiltere'deki Anglia Ruskin Üniversitesi'nden Rupert Bourne "Gözde oluşacak hafif bir bozukluk dahi, kişiyi kısmen bağımlı hale getirerek insanın yaşamını ciddi ölçüde etkileyebilir, örneğin araba kullanamaz hale getirir" dedi. Bourne, gelişmekte olan ülkelerdeki sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti ve daha fazla cerrah ve hemşirenin alanda eğitilmesi gerektiğini vurguladı.
Araştırmada katarakt ameliyatı gibi göz bozukluklarının tedavisi ve herkesin gözlüklere erişebilmesi için daha fazla ödenek ayrılması çağrısı yapıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.