Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinde bulunan beslenme destek timlerine "Yatan Hastalarda Nutrisyon" eğitimi verildi.
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlik binası konferans salonunda düzenlenen ve Tıbbi Hizmetler Başkanlığı tarafından organize edilen eğitime hekim, diyetisyen, eczacı ve hemşirelerden oluşan beslenme destek timlerinden 63 kişi katıldı. Eğitimler Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalından Prof. Dr. Ferda Kahveci, SBÜ Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniğinden Uz. Dr. Erkan Sayan, Bursa Devlet Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği Uz. Dr. Murat Kaya ve Eczacısı İlkay Ebru Koç tarafından verildi.
Malnütrisyonun Önemi ve Klinik Nütrisyonun Temelleri, Yoğun Bakım ve Kanser Hastalarında Nütrisyon Desteği, konuları ile Avrupa çapında yürütülen ve Bursa Devlet Hastanesinde de uygulanan "Herkes İçin Yeterli Beslenme [Optimal Nutritional Care For All, (ONCA)] projesi ile ilgili konular anlatıldı.
Genel Sekreterlik tarafından yapılan açıklamada, "Yetersiz beslenen hastaların hastalıklarının daha ağır seyrettiğini ve komplikasyonların daha fazla geliştiğine dikkat çekilirken bunların yanı sıra sağlık bakım maliyetlerini arttırır. Hastaneye daha sık ve tekrar tekrar başvururlar, hastanede daha uzun süre kalırlar, komplikasyonlar daha fazladır, hastane dışında da sağlık bakım ihtiyaçları artar.
Tüm bunlar da ülke ekonomisini olumsuz etkiler. İyi bir beslenme tarama gereci ile güvenilir sonuçlar sağlanarak hastaya ait komplikasyonları, mortaliteyi, hastaneye başvuruları azaltmayı sağlayacaktır. ONCA projesi ile hastaneye yatırılan tüm hastaların yatış aşamasında beslenme durumlarının taramadan geçirilmesi, hastalıkla ilişkili yetersiz beslenme riski olanların saptanması ve durumu riskli olanların uygun tedaviye yönlendirilmesi olduğu" kaydedildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.