• BIST 9380.95
  • Altın 3957.954
  • Dolar 37.9013
  • Euro 42.9351
  • Bursa 3 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara -6 °C

Belediyede 'kepçe' vurgunu!

Belediyede 'kepçe' vurgunu!
Hayri Türkyılmaz ortaya çıkardı...
Mudanya Belediyesi'nde AK Partili başkan döneminde, eski diye belediyenin yeni iş makinesinin satıldığı belirlendi. Olayı, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ortaya çıkardı.
 
Mudanya Belediyesi'nin eski diye, yeni iş makinesini sattığı ortaya çıktı. Olayla ilgili eski belediye başkan yardımcısı A.A. ile iş makinesini alan H.Ü. hakkında dava açıldı.
 
Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığına yansıyan olay, şöyle meydana geldi. AK Partili Başkan Hasan Aktürk döneminde, ekonomik ömrü tamamlandığı gerekçesiyle iş makinesi ihaleyle satışa çıkarıldı. 2013 yılında tek kişinin katılığı ihalede, 1996 model JCB marka iş makinesi 25 bin 100 liraya H.Ü.'ye satıldı.
 
 
SİGORTADA ANLAŞILDI
 
Ancak satıştan yıllar sonra Mudanya Belediyesi çalışanları, mevcut iş makinesini sigortasını yeniletmek için sigorta acentesine başvurduğunda, şaşırtan bir yanıt aldı. Sigorta yetkilileri, yenilenmek istenen iş makinesinin hurdaya ayrıldığını, bu nedenle sigortasının yenilenemeyeceğini belediyeye bildirdi.
 
Sigortadan gelen bilgi üzerine, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, olayın araştırılması talimatını verdi. Belediye yönetimi, satışa çıkarılan eski iş makinesi yerine yeni iş makinesinin alıcıya teslim edildiğini saptadı. Bunun üzerine Başkan Hayri Türkyılmaz, konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını istedi.
 
BELEDİYEDEN SUÇ DUYURUSU
 
Belediye avukatları tarafından savcılığa verilen dilekçede, o dönemin belediye başkan yardımcısı A.A. ile iş makinesini satın alan H.Ü. hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunuldu. Dilekçede,"Görevini kötüye kullanan ve kamunun zararına neden olan belediye görevlileri ile eski iş makinesi yerine yenisini alarak, tescilini sağlayan H.Ü.'nün cezalandırılması" talep edildi.
 
DAVA AÇILDI
 
Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından,6 Haziran 2017 tarihinde hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. Buna göre, eski başkan yardımcısı A.A. ile iş makinesini alan H.Ü. Mudanya Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
 
GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
 
Son olarak Mudanya Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü yapan A.A'nın dava sonuçlanana kadar görevden alındığı öğrenildi.
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • Durmuş05 Ağustos 2017 15:12

      Aç köpeklerin gözü doymuyor şerefsizler

      Yanıtla (0) (0)
    • Köylü05 Ağustos 2017 11:05

      Bursa Belediyeleri iyi bir incelemeye alınsın.Özellikle Altepe hakkında bir sürü şaibeli var.Milletin kafasından silinsin.HERKES AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR.HALKIN SÖZLERİNE NİYE İTİBAR EDİLMİYOR.Bekliyoruz.

      Yanıtla (1) (0)
    • Me03 Ağustos 2017 21:45

      Yaptıysa cezasını çeksin

      Yanıtla (0) (0)
    • Timur Uludağ03 Ağustos 2017 19:53

      Bursadaki ak partili belediyeleri araştırsalar daha neler çıkar

      Yanıtla (3) (0)
    • erkut03 Ağustos 2017 17:39

      Yazıklar olsun inşallah cezasını çeker tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını çalan bu tür insanlar deşifre edilmeli bu konunun takipçisi olucaz

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43