• BIST 10851.78
  • Altın 2506.453
  • Dolar 32.6575
  • Euro 35.3243
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 26 °C

Başbakan Davutoğlu’na baskın tepkisi

Başbakan Davutoğlu’na baskın tepkisi
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, İpek Medya Grubu’nun binasına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Medyaya kimse operasyon yapamaz’ sözlerini hatırlatarak İpek Medya Grubu’na yapılan baskına tepki gösterdi. Aksünger, “Bu başbakan bu ülkede yapılandan haberdar değil ya da kendisi iktidar değil. Çünkü iktidar dediğin yöneten ve yönettiği şekle hakim olandır. Ya o yönetmiyor ya da konulardan haberi yok. Demek ki başkalarından talimatlar geliyor.” dedi.

Erdal Aksünger, İpek Medya Grubu’nun binasına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Aksünger, yapılan baskılara tepki gösterdi. Bu yapılan baskınların sadece bir gruba yönelik olmadığının altını çizen CHP Genel Başkan Başdanışmanı Aksünger, iktidarın kendine muhalif olan, kendi aleyhlerine sıkıntı yaratma ihtimali olan herkese operasyon yapma girişimlerinin olduğunu açıkladı. Yapılan operasyonların hukuka uygun olmadığını belirten Aksünger, yapılan baskınların dayanakları çıktığında devletin bu işlerden çok tazminat ödeyeceğini dile getirdi. Başdanışman Aksünger, konuşmasına şöyle devam etti:

“Daha önce de Zaman Grubu'na operasyonlar yapıldı. Bir terör örgütüne operasyondan bahsediliyorsa bahsettiğin terör örgütüne en büyük övgüleri yapan da sendin. Devamlı iyi işler yapıyor diye anlatan sendin. Öyle bir şey varsa sen de yardakçısın en büyük bu işin kurulmasına neden olan sensin.”

Baskınlar için siyasi olarak komploların kurulduğunu kaydeden Aksünger, “Daha önceden iktidar döneminde herkes bu komploları gördü. Bunları hiçbir zaman aydınlatmadı. Kendine göre muhalif olarak düşündüğü herkesi ticari anlamda maliye ile sosyal anlamda hayatlarını etkilemek için taciz ettiler. Türkiye’de bir devlet demokrasi bir kenara Türkiye’deki devlet olgusu iktidarın güdümüne girmiş gibi, yargısıyla, yürütmesiyle, bu havaya girmişken medya korktuğu yerdi. Yaptıklarının nasıl engellenirse bir operasyon başlattılar.” açıklamasında bulundu.

"BU DERİN OPERASYONUN SONU NAFİLEDİR"

“Bu derin operasyonun sonu nafiledir. Demokrasi yavan bir hikaye değildir. Medyası olmayan demokrasiden bahsedilemez.” diyen CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, tek medyalı olan demokrasiler de diktatörlük var olduğunu söyledi. Aksünger, “Bugün geldiğimi noktada bunu isteyen bir adam var. Bugün bu adamın verdiği talimatlarla yürüyen ve tarumar edilen bir sistem var.” dedi.

"SERMAYE SAHİPLERİ RANT İÇİN TÜRKİYE’YE GELİYOR"

4-5 yıldır iktidara muhalif olanların üzerine gidildiğine dikkat çeken Aksünger, bundan dolayı Türkiye’ye gelen direk yabancı sermaye konusunda problem olduğunu ifade etti. Sermayenin artık rant için geldiğini vurgulayan Aksünger, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muhalif olan sermayede artık rant elde edemiyor. Rant ekonomisi doğurdular bundan. Ama yabancılar sermaye gruplarına yapılacak bir takım baskılar gördüğü zaman Türkiye’ye gelmekten imtina ediyor. Herkes bunu söylüyor. Sermeyenin Türkiye’den çıkmaya çalıştığını görüyorum. Hem siyasi istikrarsızlık hem sosyal baskılar hem ekonomik baskılar insanların üzerinde bir travma oluşturdu. Bir travmatik durum var ortada bu halledilmezse Türkiye’nin gelecekteki ekonomisine sıkıntı çıkartacak.”

"BU MEMLEKETİ BAŞBAKAN YÖNETMİYOR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Medyaya kimse operasyon yapamaz garantisi benim’ sözünü hatırlatan Aksünger, sözlerini şöyle tamamladı:

“Demek ki bu memleketi başbakan yönetmiyor. Başbakan, çoğu zaman buna benzer konuşmalar yaptı. Bu başbakan bu ülkede yapılandan haberdar değil ya da kendisi iktidar değil. Çünkü iktidar dediğin yöneten ve yönettiği şekle hakim olandır. Ya o yönetmiyor ya da konulardan haberi yok. Demek ki başkalarından talimatlar geliyor. Kendisin de haber yok. Çünkü başbakan koalisyon süreçleri yaşanırken kendini masumane anlatmaya çalıştı. Bunu ben yapmıyorum, uzlaşmaz adam ben değilim. Demek ki Saray'dan bahsediyor. Başbakan da bu olayları görüyor bence ve konuştukları kelimelerin arasında bazı mesajlar veriyor. Demek ki onların da tahammülü yok.”





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78