• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Bakan Pakdemirli sözünü tuttu

Bakan Pakdemirli sözünü tuttu
Bakan Pakdemirli, sanatçı Haluk Levent'le birlikte fidan dikti

TARIM ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, sanatçı Haluk Levent ile birlikte, Bursa'nın Mudanya ilçesinde yangında zarar gören 36 hektarlık alana ilk fidanı dikti. 

Bursa haber...

Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala, sosyal sorumluluk projelerinde yer alan ünlü sanatçı Haluk Levent ve çevre illerden de olmak üzere pek çok okuldan öğrenciler katıldı. Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, orman yangınlarına müdahale konusunda Türkiye'nin, dünyanın en iyisi olduğunu söyledi. Pakdemirli, "Bir çok ülkeye gidiyorum ve bu ülkelerde her zaman bana şunu söylüyorlar: 'Sizin orman yangınlarına müdahale konusunda dünya birincisi olduğunu biliyoruz.

Bunu nasıl yapıyorsunuz, bu yöntemi bize nasıl transfer edersiniz.' Ben de her zaman şunu söylüyorum bizim burada lider olmamızın hiçbir önemi yok. Dünyadaki orman varlığı dünyadaki her bir vatandaşındır. Bu alanda biz her türlü orman yangınlarıyla ilgili desteği veririz. Müdahale süremiz ben bakanlığa geldiğimde 15 dakika civarındaydı. Yaz boyunca bu görünmez kahramanlarımıza destek olmak amacıyla onlarla beraber çeşitli müdahalelere katıldım ve orman genel müdürlüğü personeli arkadaşlarımızın aldığı bu motivasyonla müdahale süresini 13 dakikaya indirdik. Bunu da inşallah dünyada daha önce kırılmamış olan 10 dakikaya indirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bursa haber...

HEDEF 7 MİLYAR FİDAN

Dünyada yaşayan her bir insan için bir fidan dikmeyi hedeflediklerini söyleyen Pakdemirli, "Orman varlığımızı artıran nadir ülkelerden birisiyiz. 2023’te yüzde 30 orman varlığımızın olmasını hedefliyoruz. AK Parti iktidara geldiği zaman bu yüzde 22’ydi. 2023 itibariyle 1 buçuk milyon hektar orman varlığımızı artırmış olacağız. 'Yaşayan dünyadaki her canlı için bir tane fidan' hedefine hızlı bir şekilde koşuyoruz. Bugün 5 milyar fidan hedefine koştuk. Hedefimiz 7 milyar fidan" dedi.

Bursa haber...

Yangın olayı yaşandığında çeşitli spekülasyonlarla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Pakdemirli, "Özellikle yerleşim alanına yakın bir yerde yangın çıkmışsa 'villalara arazi açılıyor' denildi. Orman alanları zaten kanunla korunan alanlardır. Bu alanların yansa dahi başka bir amaçla kullanılması söz konusu değildir. Yanan alanlara zaten personelimiz gerekli ağaçlandırma çalışmasını yapıyor. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Bugün yanan 8 bin 700 ağacımıza karşı 36 hektarda 47 bin 800 fidan dikeceğiz" şeklinde konuştu.

"BUGÜN EN MUTLU GÜNÜM"

Bakan Pakdemirli ile beraber ilk fidanı diken sanatçı Haluk Levent ise yaptığı açıklamada, "Bir yerde bir orman yangını olduğunda ben ve 'AHBAP Grubu' olarak sosyal medyadan bakanlığımızı taciz ediyoruz, 'Haydi fidan dikelim' diye. Fidan ve ağaç dikerek mutlu oluyorum. Bugün benim en mutlu günüm. Tarım ve Orman Bakanlığı zaten yanan yerlerin ya da bizim tabirimizle 'yakılan' yerlerin yerine villaların inşa edilemeyeceğini, bunun kanuna aykırı olduğunu belirtmişti. Bizler de aynı şeyi düşünüyoruz ama yine de Türkiye’de bir çok örneğini gördük. Bu nedenle sosyal medyadan devamlı taciz ettik 'ne olur gidelim' diye. Zaten onların da bir planı varmış bizleri de davet ettiler. Ben kendilerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Ne zaman bir fidan dikimi varsa ülkenin her yerine gelmeye hazırım" dedi.

'BU İŞTE KÜSLÜK OLMAZ'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa'da katıldığı yanan ormanı ağaçlandırma çalışmasının ardından Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaretlerde bulundu. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretlerden sonra AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Pakdemirli, buradaki konuşmasında teşkilat içi rekabetin hassasiyetine dikkat çekti. Pakdemirli, "Bir seçime doğru gidiyoruz. Bu seçimde teşkilatlarımızın değeri ve önemi çok çok büyük. Herkesin gönlünde bir aslan yatıyor ama tabi ki kadrolar sınırlı. Bu sınırlı kadrolarda da zaman zaman teşkilat içi çekişmeler olabiliyor. Ben de teşkilatlardan gelmiş bir arkadaşınızım. 2011 seçimlerinde İzmir'den milletvekili adayıydım. Az bir farkla kaybettik sonra İl Başkanlığı'nda başkan yardımcılığı görevini yaptım. 2018 seçimlerinde de aday adayıydım, listelerde yer almadım; ama tüm bunlara rağmen çalıştım. Bu işte küslük olmaz. Bu eğer bir davaysa bana göre Menderes ile başlayan Özal ile devam eden Recep Tayyip Erdoğan ile zirvesine varan bu hareketin mutlaka devam etmesi gerekiyor. Bunun devam etmesi anlamında da bizim daimi, kalıcı görevimiz AK Parti üyeliğimizdir. Onun dışındaki bütün görevler gelip geçicidir" dedi. 

 'BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ'

"Rekabet güzel bir şeydir" diyen Bakan Pakdemirli, "Tatlı rekabeti kabul ederim ama tatlı rekabetin önüne asla geçmeyin. Arkadaşlarınızı üzmeyin. 'Ben olmadım' diye bu işi bırakmayın. Birlikte kim seçiliyorsa seçilsin, o arkadaşların yanında yer alın" diye konuştu. 
Yerel seçimin önem arz ettiğini de vurgulayan Pakdemirli, "Bana göre önümüzdeki seçim, son 15 yıldaki seçimlerin en önemlisi; çünkü yerel seçimlerde AK Parti'nin oylarında bir azalma olursa muhalefet, hemen yeni bir tartışma açmaya çalışacak. Diyecek ki 'Parlamenter sisteme geri dönelim, bu sistem olmadı'. O yüzden bu seçim çok önemli" dedi. 

Bursa haber...

Konuşmasında kayağa ve Uludağ'a özel ilgi duyduğunu da dile getiren Bakan Pakdemirli, "Şehrimizin tabi bir Uludağ'ı var. Benim kayak merakım da var. Hemen bakan olur olmaz 'Bu Uludağ'daki özellikle bizim bakanlığımızla ilgili olan bütün konuları hemen halledin' diye arkadaşlara talimat verdim" diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Gastronomi tırı Karacabey’de06 Eylül 2024 Cuma 09:10
  • Diksiyon Atölyesi'nde sertifika heyecanı05 Eylül 2024 Perşembe 13:36
  • Bursa'da toplu Sünnet Şöleni05 Eylül 2024 Perşembe 12:37
  • Başkan Aydın esnafı ziyareti etti04 Eylül 2024 Çarşamba 14:31
  • Altın Biber Festivali'nde folklor şöleni04 Eylül 2024 Çarşamba 14:27
  • Türkiye'nin ilk engelli kadın ralli pilotu04 Eylül 2024 Çarşamba 11:53
  • Bursa'da zumba kayıpları başladı03 Eylül 2024 Salı 11:54
  • Festivalde sünnet şöleni03 Eylül 2024 Salı 11:43
  • Kırtasiyelerde okul alışverişi başladı03 Eylül 2024 Salı 11:37
  • Dalgıç’tan av yasağı sonrası çağrı03 Eylül 2024 Salı 11:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78