• BIST 9317.24
  • Altın 4074.566
  • Dolar 37.9464
  • Euro 43.137
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Bakan Konca: Basına yönelik operasyonların doğru olmadığı düşüncesindeyim

Bakan Konca: Basına yönelik operasyonların doğru olmadığı düşüncesindeyim

ANKARA (CİHAN)- Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca, İpek Medya Grubu’na yönelik yapılan polis baskınını değerlendirerek, “Özellikle de basına yönelik operasyonların Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğu konusunda bütün dünyada büyük bir endişe yaratmasından şahsen ürkerim. Dolayısıyla basına yönelik operasyonların doğru olmadığı düşüncesindeyim.” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca HDP Genel Merkezi önünde Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. 'İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskınlarının' sorulması üzerine Konca, yasaklamayla hiçbir yere varılamayacağını söyledi. Konca, şunları kaydetti: “Biz özgürlüklerinin sınırlarının genişletilmesinin Türkiye’nin bu sıkışık halinin giderilmesi için en önemli araç olduğu inancındayım. Esas itibariyle istediğimiz anayasadaki bütün örgütlenmenin, basının önündeki bütün engellemelerin kaldırılmasıdır. Türkiye’nin ciddi manada demokratik bir hamle yapmasıdır. Sorunlarımızın çözümü bu noktadadır. Özellikle de basına yönelik operasyonların Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğu konusunda bütün dünyada büyük bir endişe yaratmasından şahsen ürkerim. Dolayısıyla basına yönelik operasyonların doğru olmadığı düşüncesindeyim. Bunu açıklıkla belirtmek isterim.”

Konca, bugünkü gündemdeki konular dışında bir başlık söz konusu olursa basın özgürlüğü dahil diğer düşüncelerini Bakanlar Kurulu’nda dile getireceğini söyledi.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43