• BIST 9206.39
  • Altın 3702.187
  • Dolar 38.0103
  • Euro 41.6552
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 16 °C

Arkeoloji Günleri başladı

Arkeoloji Günleri başladı
Bursa’da, arkeolojiye ışık tutacak Arkeoloji Günleri programını başladı...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sadece Bitinya, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemleri değil geçmişi 8500 yıl öncesine uzanan Bursa’da, arkeolojiye ışık tutacak Arkeoloji Günleri programını başlattı. 

Bursa haber...     

Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve arkeoloji bilincinin oluşturulmasını amaçlayan Bursa Arkeoloji Kulübü tarafından Bursa Arkeoloji Günleri programı başlatıldı.

Her ayın üçüncü çarşamba günü düzenlenecek etkinliğin ilk konukları, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan ve Prof. Dr. Harun Taşkıran oldu. Tayyare Kültür Merkezi’nde moderatörlüğünü Bursa Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yaptığı programda; Prof. Dr. Harun Taşkıran, ‘Karain Mağarası Kazıları ve Paleolitik Çağda Anadolu’, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan ise ‘Şahinkaya Bulguları Işığında Bursa’nın Uygarlık Tarihi Açısından Değişen Önemi’ başlıklı sunum gerçekleştirdi. 

Kültür Şube Müdürü Yusuf Sevinç, Bursa Arkeoloji Günleri’nin her ayın üçüncü Çarşamba günü düzenleneceğini belirterek, arkeolojiye ilgi duyan herkesi etkinliklere beklediklerini söyledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43