Bursa’da ulaşımda yaşanan sıkıntıdan, komuoyunda bitmeyen stad olarak isimlendirilen Timsah Arena’ya kadar kadar bir çok konuya değinen Recep Altepe’nin “Metro için gereksiz, stadı bana bırakın” sözleri dikkat çekti.
STADI BANA BIRAKIN
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, stadyumdaki emniyet tedbirlerinin belediyeyeye bırakılması gerektiğini savundu. Stat çevresindeki demir bariyerler yüzünden çok sayıda markanın stat altında bulunan mağazalara gelmek istemediğini belirten Altepe, "Statta gereksiz emniyet tedbirleri var. Stadın güvenliğini belediyeye bıraksınlar" dedi.
Dünyadaki bir çok stadyumda tel örgülerin ve demir bariyerlerin kalmadığını belirten Altepe, "Statta lüzumsuz emniyet tedbirleri var. Stadın güvenliği belediyelere bırakılsın. Karışmasın kimse. Burası sportif alan. Adam diyor ki, seyirci sahaya girer, saha kapatılır. Kapatılsın. Cezalar olsun. İçeriye giren adamlar bir daha maçlara giremesin. Futbol sahalarına sokulmasın. Düzene girsin artık. Yerel yönetimlere bırakılması lazım. Adamın önüne durup dururken tel örgüyü çektiğin zaman tel örgünün üzerinden atlamayı büyük kahramanlık zannediyor. Çekme şu tel örgüyü. sahanın içine girenleri, bir tribünden diğerine geçenleri stadın içine sokmayalım, olsun bitsin. 10 yıl ceza ver, stada giremesin. Diğerleri de bunu bilsin, tutsun kendini. Tel örgüden atlayanı at dışarı, bir daha da 5 yıl sokma. hapse girersin de. Avrupa bu kurallarla yürüyor. Kuralları koymadan, cezaları ağırlaştırmadan insanlar düzene girmiyor" diye konuştu.
METRO’YA GEREK YOK
Recep Altepe, son günlerde çok tartışılan Bursa - İstanbul yolu üzerinde yapımı devam eden raylı sistem projeni değerlendirdi.
Bölgede ağır yeraltı metrosu yerine hafif raylı sistemi tercih ettiği için eleştiri oklarının hedefi olduğunu kaydeden Altepe, "Önümüzdeki sene çok daha farklı bir Bursa olacak. T2 hattıyla ilgili metro çok yazılıp çiziliyor. Doktor Brender'in raporu var. Bu rapor doğrultusunda Bakanlıktan T1 ile T2 aynı anda onaylandı. Bunlar birbirine entegre sistemler ve metroyla entegre şu anki sayımlara göre . T2 dediğimiz Ovaakça hattında tek yönlü saatte 4 bin 200 yolcu var. Bu sayı 10 binde olsa bizim koyduğumuz saatte 70 kilometre hızla gidecek olan tramvay bölünmüş olduğu için bu yolcuyu taşıyor. Çünkü 10 ile 12 bine kadar olan yolcuyu tramvay 12 binden sonra 20 bine kadar hafif metro daha sonra yer altı ağır metro geliyor. Dolayısıyla bu hafif raylı sistem bunu kurtardığı için bununda birim maliyeti inşaat olarak söylüyorum 1 milyon 200 bin Euro iken ortalaması yer altına girdiğiniz zaman bu 11 milyon Euro'ya çıkıyor. 8 kat fazla oluyor. Dolayısıyla hem ortada 2 şerit korunmuş oldu, yanlarda da üçer şerit korunmuş oldu. Kavşaklar yapıldı .Üst geçitlerimiz var. Dolayısıyla yolculuk konforu da arttırılmış oldu. Çok konuşuluyor ama bu bölgele ağır metro yapmanın bir anlamı yok. Bu iş teknik olarak çözülüyor. Yerin altına girmek için teknik olarak gerekçeniz olması lazım. Böyle bir gerekçe yok ortada. Keşke ana hattımız zamanında metro olsaymış" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.