Bursa Müftülüğü'nün Yalova Yolu'na taşınmasının ardından eski hizmet binasının da yıkılmasıyla Şehreküstü Meydanı'nın genişlemesi beklenirken, Diyanet'in yapılan anlaşmaya aykırı olarak, meydandaki arsada yeni inşaata başladığı bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular konuyu değerlendirirken, Müftülük ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan anlaşmayı hatırlatarak, idarecilerin Diyanet ile ilgili güveni kötüye kullanan kurum algısı yaratmaya hakkı olmadığını söyledi.
Şehreküstü Meydanı'nın genişletilmesinin Bursa'nın geleceğine verilecek tarihi bir armağan olacağının altını çizen Akyolcular, şunları söyledi:
"Tarihini ve tarihi eserlerini iyi koruyan ülkeler ve kentler, geleceğe büyük bir miras bırakmış kabul ediliyor. Bursa'da da çevresi açılıp güzelliği ortaya çıkarılacak bir Hanlar Bölgesi, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük tarihi miraslardan biri olacaktır. Örneğin Kozahan 1491 yılında Sultan II. Beyazıd tarafından yaptırılmıştır. Bu topraklarda yaşayan atalarımız İpekyolu’nun bitiş noktasına Kozahan gibi kurumsal bir ticaret merkezi yaparken, Amerikan kıtası henüz keşfedilmemişti bile. Böylesine önemli bir tarihi bölgeyi ayakta tutmanın yolu çevresini açmaktan geçiyor. Şehreküstü Meydanı’nın genişlemesi ve çevresinin açılması, hem Ulucami'nin hem de Hanlar Bölgesi'nin kuzey cephesinin açılması bakımından çok önemlidir."
“SADECE ALTEPE DEĞİL, BURSA HALKI DA KANDIRILMAK İSTENİYOR”
Bursa Müftülüğü'nün Recep Altepe'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediyesi'nce Yalova Yolu'nda temin edilen arazide yapılan yeni binaya taşındığını, Altepe ile Müftülük arasındaki "sözlü anlaşma" ile Şehreküstü'deki eski Müftülük hizmet binasının yıkılıp 15 Temmuz Demokrasi Meydanının genişletilmesinin öngörüldüğünü hatırlatan Akyolcular, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bina yıkıldı. Meydanın genişlemesini beklerken, verdiği sözden dönen Diyanet tarafından yeni inşaata başlandı. Eski Başkan Altepe'nin açıklamalarını okudum, 'Müftülüğe o tarihte 16 dönüme yakın yer verdik, inşaata da yardımcı olduk. Buna karşılık eski binanın yerini meydana bırakacaklardı. Vazgeçtiklerini duyuyorum. Protokol imzalamamak kusurumuz. Hiç aklımıza gelmedi' diyor. Ortada sözlü de olsa yapılmış bir anlaşma var ve bu anlaşmanın taraflarından Recep Altepe durumu net cümlelerle kamuoyuna açıklıyor. Verilmiş sözden dönmek, Diyanet İşleri'ne de Müftülüğe de yakışmaz! Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu kurumu AK Parti'nin arka bahçesi haline dönüştürmek için ellerinden geleni yapan idarecilerin, bu kurumla ilgili ayrıca böyle bir olumsuz algı yaratmaya hakkı olmadığını düşünüyoruz. Kaldı ki, Diyanet İşleri Başkanlığı bütçe olanakları çok geniş bir kuruluş. Bir çok bakanlıktan daha fazla personele ve bütçeye sahip. Diyanet İşleri Başkanlığı 'Ahirette iman, dünyada mekân' sözünü yanlış anlamış görünüyor. O atasözü artık ‘Ahirette iman, dünyada imar’ haline dönüşmüştür."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.