Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, yardım programları kapsamında toplam 3 milyon 17 bin aileye 20 milyar lira kaynak aktarıldığını söyledi.
Türkiye sosyal politikalar alanında dev adımlara sahne olurken, hükümet güçlü devlet vizyonuyla yoksulluğu tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 3 milyon ailenin kapısını çalarak ihtiyaçlarını tek tek belirledi. Gelir seviyesi düşük ailelere gıda, yakacak, barınma, eğitim başta olmak üzere zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için 20 milyar lira kaynak aktarıldı. Sosyal yardımların artarak süreceğini vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, şu bilgileri verdi:
TÜİK 2006'dan bu yana geliryaşam koşulları araştırmasından gelire bağlı yoksulluk göstergelerini hesaplıyor. Bu kapsamda ülkemizde kişi başı günlük harcaması, satın alma gücü paritesine göre 2.15 doların altında kalan fert oranı 2010'da yüzde 0.21'ken, 2015'te yüzde 0.06 oldu. 4.3 dolar sınırına göre aynı dönemde yüzde 3.66 olan yoksulluk oranı yüzde 1.58'e düştü.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığıyla yürütülen nakdi sosyal yardım programlarından faydalanan hane sayısı 2 milyon 698 bin 990 oldu. Her il, ilçede faaliyet gösteren bu vakıflara periyodik olarak kaynak aktarılıyor.
Sosyal güvencesi olmayan, fakir, muhtaç durumdaki vatandaşların askerlik görevini yerine getirmesi sırasında "muhtaç asker ailesi yardımı" veriliyor. Toplam 110 bin aile yardım aldı.
Bakanlık oturulamayacak derecede eski bakımsız, sağlıksız evlerde yaşayan yoksul vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yardım çalışması yürütüyor. Devlet 24 bin aileye barınma yardımı yaptı.
Bakanlık yardım programları kapsamında toplam 3 milyon 17 bin aileye ulaştı ve yaklaşık 20 milyar lira kaynak aktardı.
Bu yılın ilk üç ayında yaklaşık 559 bin yaşlıya toplam 425 milyon lira, 540 bin engelliyle de 752 milyon lira destek sağladı. Yine 485 bin engelliye "evde bakım desteği" veren bakanlık bu kapsamda 1 milyon 354 bin liralık kaynak aktardı.
2 MİLYON HANEYE EĞİTİM DESTEĞİ
"Sosyal güvencesi olmayan, fakir ve muhtaç ailelere çocuklarını okula göndermeleri şartıyla şartlı eğitim yardımı yapılıyor. Yoksul hanelerde yaşayan öğrencilere şartlı eğitim, öğle yemeği yardımı, ücretsiz ders kitabı, öğrenci taşıma barınma, iaşe yardımı, engelli öğrencilerin ücretsiz taşınması, yurt yapımı programları bulunuyor. Bu kapsamda 2 milyon 18 bin aileye eğitim yardımı ulaştırıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.