14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken sevdiklerini değerli hissettirmek isteyenler hediye arayışına başladı. Bu özel günde çiftler aşklarını kutlarken siber saldırganlar da kurbanlarını ağına düşürmek için kollarını sıvıyor. Bu dönemde online ortamda hediye satın alırken daha dikkatli davranılması gerektiğini aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, internet kullanıcılarının Sevgililer Günü’nde mağdur olmaması için 4 güvenlik önerisi paylaşıyor.
Siber saldırganlar, Sevgililer Günü’nü internet kullanıcılarının kişisel verilerini ve paralarını çalarak kutluyor. Bu özel günde hedeflerine kolayca ulaşmak isteyen hackerler, tüm güvenlik açıklarından yararlanmak için ekstra çaba sarf ediyor. Kullanıcılar da bu dönemde sevdiklerine hediye alırken kendilerini pusuya düşürmek isteyen hackerler ile karşılaşıyor. Özel günlerin kimlik avı e-posta saldırıları gerçekleştirerek ya da sahte web siteleri ve kampanyalar yaratarak kurbanlarını ağına düşürmek isteyen hackerler için harika bir zaman olduğunu aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, Sevgililer Günü’nde dikkat edilmesi gereken 4 güvenlik önerisini paylaşıyor.
Sevgililer Günü Temalı Siber Saldırılara Dikkat
Sevgililer Günü’nde çiftler birlikteliklerini kutlamaya hazırlanırken, siber saldırganlar da yeni stratejiler geliştirerek tüm güvenlik açıklarından yararlanmak için fırsat kolluyor. Eğer daha önce karşılaşılmayan bir e-posta hesabında Sevgililer Günü ile ilgili bir kampanya iletildiyse veya daha önce alışveriş yapılan bir web sitesinde tuhaf bir durumla karşılaşılırsa hackerlerin hedefinde olma olasılığının yüksek olduğunun altını çizen Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, Sevgililer Günü’nde dikkat edilmesi gereken 4 güvenlik önerisini sıralıyor.
Güvenmediğiniz sitelerden alışveriş yapmayın. Hackerler her geçen gün yeni bir saldırı taktiği geliştirerek internet ortamındaki güvenliği tehdit etmekte kararlı. Siber saldırganlar amaçlarına ulaşmak için en çok sevilen veya en çok alışveriş yapılan web sitelerini taklit ederek kullanıcıları kandırmaya çalışıyor. Bu nedenle, Sevgililer Günü’nde hackerlerin kurbanı olmamak için bildiğiniz ve güvendiğiniz internet sitelerinden alışveriş yapmaya özen gösterin. Sosyal medyadan veya e-postalardan gelen bağlantılara tıklamak yerine internet tarayıcısına direkt mağazanın adresini yazın.
Bilinmeyen kaynaklardan gelen e-postalara güvenmeyin. Sevgililer Günü, siber saldırganların e-posta aracılığıyla internet kullanıcılarına kimlik avı saldırısı düzenleyebilmesi ve kötü amaçlı yazılımlarını yayabilmesi için harika bir fırsattır. Bu dönemde hackerler çeşitli kampanya veya indirim e-postaları atarak sevdiklerine hediye vermek isteyen kullanıcıları ağına kolaylıkla düşürebiliyor. Sevgililer Günü’nün bir kabusa dönüşmemesi için bilinmeyen kaynaklardan gelen e-postalara şüpheyle yaklaşın ve indirmenizi istediği dosyayı kabul etmeyin. Sizin için özel teklif sunan tuzak bağlantılara temkinli yaklaşın.
Halka açık Wi-Fi ağlarını kullanırken VPN kullanın. Halka açık olan Wi-Fi ağlarının kontrolü kullanıcıda olmadığı için birçok tehlikeyle karşılaşma olasılığı da yüksek. Özellikle birçok güvenlik açığına sahip olan havalimanları, alışveriş merkezleri ve toplu taşıma araçlarındaki Wi-Fi ağları her türlü riske açık. Sevgililer Günü’nde sevgilinize hediye satın alırken alışverişinizi bildiğiniz ve güvendiğiniz Wi-Fi ağları üzerinden yaparsanız kart bilgilerinizin çalınma riskini azaltabilirsiniz. Halkla açık alanlarda kredi kartı bilginizi girmenizi gerektiren işlemler yapmanız gerekiyorsa VPN kullanmaya özen gösterin.
Sosyal medyadaki her bağlantıya tıklamayın. Daha inandırıcı yöntemlerle kurbanlarını ağına düşürmek isteyen siber saldırganlar sosyal medya platformlarını yakın merceğine alıyor. Sevgililer Günü kampanyası yaparak bir bağlantıya tıklamaya yönlendiren hackerler; kullanıcıların parolası, banka hesabı ve kredi kartı bilgilerini çalarak amaçlarına ulaşıyor. Eğer sosyal medyada karşınıza gerçek olamayacak kadar iyi bir kampanya çıkıyorsa hackerlerin yeni hedefi olmamak adına bu tür bağlantılardan kaçının.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.