Tüketicilerin yüzde 74'ü Sevgililer Günü'nde online alışveriş yaptı. Kadınlar kıyafet, erkekler çiçek almayı tercih etti. Kadınların yüzde 35’i sevgilerini hissettirmek için 14 Şubat’ı fırsat olarak görürken, erkeklerde bu oran yüzde 45.
NG Araştırma Şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 39’u 14 Şubat’ı sevgilerini hissettirmek için bir fırsat olarak görüyor. Katılımcıların yüzde 19’u ise hediye alıp vermeye güzel bir sebep oluşturduğu için Sevgililer Günü’nü kutluyor.
Erkeklerin yüzde 21’i 14 Şubat’ı beklentiyi karşılamak için kutladı
Türkiye genelinde gerçekleştirilen araştırmaya göre, erkeklerin yüzde 45’i sevgilerini hissettirmek için 14 Şubat’ı fırsat olarak görürken, yüzde 21’i ise partnerinin beklentilerini karşılamak için kutluyor. Kadınlarda sevgilerini hissettirmek için Sevgililer Günü’nü fırsat görenlerin oranı yüzde 35. Kadınların yüzde 25’i ise 14 Şubat’ta hediye alıp vermeyi önemsiyor. Araştırmaya katılan her 10 kadından ikisi, sevgilisine kıyafet almayı tercih etti. Her 10 erkekten ikisinin tercihi ise çiçekten yana.
Eve teslimat online alışverişi cazip kıldı
Pandemide vazgeçilmezimiz haline gelen online alışverişler, Sevgililer Günü'nde daha da arttı. AdColony'nin düzenlediği Sevgililer Günü anketine göre, araştırmaya katılanların yüzde 74'ü bu yıl Sevgililer Günü'nde online alışverişi tercih ettiğini söylüyor. Katılımcıların yüzde 44'ü online alışverişi eve teslimat avantajı için tercih ettiğini belirtiyor.
Dijital pazarlamanın satın alma kararını etkileme oranı, yüzde 88
Dijital reklamların satın alma kararı üzerindeki etkisine dikkat çeken EG Bilişim Teknolojileri CEO’su Gökhan Bülbül, “Dijital pazarlamayı etkin şekilde kullanan markalar, 14 Şubat için cazibe merkezi oldu. AdColony tarafından yapılan araştırmaya katılımcıların yüzde 88'i sevdiklerine mobil cihazlarında karşılaştıkları reklamla hediye satın almaya karar verdiğini belirtiyor. Katılımcıların yüzde 36'sı dijital bir reklamı görüp birkaç gün içerisinde hediye satın aldığını ifade ediyor. Dijital pazarlamanın tüketici alışveriş alışkanlıkları ve tercihleri üzerindeki etkisi bir kez daha kanıtlandı.” bilgisini verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.